keskiviikko 23. toukokuuta 2007

EMI ja Warner ne yhteen soppii

EMI on ilmoittanut hyväksyneensä Terra Firma -nimisen sijoitusyhtiön ostotarjouksen EMI:stä. On pakko kommentoida kommentteja, joissa sijoitusyhtiö lähtisi rakentamaan EMI:istä entistä vahvempaa pelaajaa. En usko. Minä uskon, että Terra Firma laittaa EMI:n lopullisesti myyntikuntoon ja myy sen - Warnerille. Se on sijoitusyhtiöiden duunia.

5 kommenttia:

Kimmo kirjoitti...

Lyön vetoa saman hevosen puolesta. Strategiana saattaa olla myös EMI:n pilkkominen ja myynti erilaisina osasina. Tällä ehkä vältetään kilpailuviranomaisten nuiva suhtautuminen kauppaan. Mutta niin tai näin, lopputuloksena on kolme Major -yhtiötä. Alkaa tuntua siltä että äänitebisnes -tarinan juoni taitaa olla lainattu Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa -klassikosta.

Juha kirjoitti...

Mä taas uskon että lopputuloksena on 3 applea, vodafonea ja news corporationia jotka ovat ostaneet isot musayhtiöt huijattuaan ne ensin antamaan musiikkinsa ilmaiseksi käyttöön niiden palveluihin ja ajaneet sitä kautta niiden arvon niin alas että myymättä jättäminen ei oo enää vaihtoehto :)

Jani Jalonen kirjoitti...

Voihan se näinkin mennä, vaikka olen kyllä Kimmon kanssa samaa mieltä ainakin tästä lyhyemmän tähtäimen paloittelustrategiasta. Näissä isoissa mobiili- ja tietotekniikkayhtiöissä on kiinnostusta haalia itselleen katalogia, jota voidaan helposti käyttää, eikä tarvi kysellä ikäviä lupia eikä varsinkaan maksaa vielä ikävämpiä korvauksia :-)

Elements Music kirjoitti...

Hmm... Tuo rajoitettu kontentti on lähes järjestään ollut kuluttajien mielestä huono juttu. Jos siis Vodafonelta joku päivä saa vain Voda-Warner kamaa, Applelta vain AppleUniversal biisejä jne, lähtisivätkö kuluttajat taas laittomien palvelujen pariin vai syntyisikö uusia malleja tai kauppoja?

Seuraavaksi (kaistan laajetessa, myös mobiilissa) samaan ruljanssiin joutuvat TV- ja elokuvayhtiöt. Sitten peliteollisuus ja lopulta kaikki ykkösiksi ja nolliksi pakattu. Vai käykö toisinpäin, ja sisältö ostaa jakelutiet. Sen päättää isoin kassa ja isoimmat munat.

Huhhuh, alkaa taas vilistä silmissä kaiken näköisiä maailmankuvia.

Anssi Ruokonen kirjoitti...

Pelottavia uhkakuvia sitä täällä maalataan. Ei kyllä pysty kokonaan uskomaan pelkästään media/musiikki/tietotekniikka -jätteihin. Jos ei muuta niin kyllä ihmiset kapinoivat jos eivät kaikkea musiikkiaan saa samasta kaupasta. Sillä sitähän nuo jätit tosiaan vain hakisivat, katalogien käyttölupia.

Enemmän uskon/toivon isojen pilkkomiseen. Niinkuin EMIlle nyt ilmeisesti käy. Jotenkin tuntuu, että nuo ovat käyneet jo liian isoiksi toimimaan kunnolla. Pienet yhtiöt pystyvät kuitenkin tekemään enemmän kokeiluja ja suunnan muutoksia mitä isot. Eli paloiksi vain, jokainen ottakoot osansa ja tuhkasta nousee toivottavasti jotain parempaa.