torstai 17. toukokuuta 2007

Amazon aloittaa kopiosuojaamattoman digimusiikin myynnin

Amazon.com aloittaa oman digitaalisen musiikkikaupan. Tämä on luonnollinen siirto Amazonin valikoimiin ja tätä varmasti onkin jo odotettu. Amazon tulee erottumaan kilpailijoistaan sillä, että sen myymä musiikki on kopiosuojaamatonta. Tällä hetkellä major-yhtiöistä mukana on käsittääkseni vain EMI ja lisäksi Amazon on ehtinyt tehdä sopimukset yli 12 000 itsenäisen yhtiön musiikin myynnistä. Hinnoittelumallia ei ole vielä paljastettu. Käsittämätöntä, että kolme muuta majoria eivät vieläkään ymmärrä tulla mukaan. Haloo, nyt olis aika hypätä jo junaan ja aloittaa toimet myynnin edistämiseksi ja helpottamiseksi.

2 kommenttia:

Anssi Ruokonen kirjoitti...

Tämä onkin jo kauan odotettu (ja toivottu!) uutinen. Vihdoinkin iTunes saa edes jonkinlaista varteenotettavaa kilpailua. Ainoa muttahan on tosiaan muiden majoreiden puuttuminen, näin ollen katalogi jää väkisinkin varsin köyhäksi. Tosin muutamassa artikkelissa jo veikkailtiinkin tämän luovan lisää paineita majoreiden suuntaan. Universalin ainakin kerrotaan jo kiinnostuneen asiasta. (NY Times)

Toisaalta, päivän uutisiin kuului myös jälleen kerran EMI:n mahdollinen myyminen mm. Warnerille
(Reuters)
Tätä pitää odottaa jännityksellä, varsinkin DRM-asioiden suhteen. Siinä missä EMI on ollut valmis kokeilemaan kaikkea uutta, on Warner taas pääsääntöisesti haastanut kaikki oikeuteen. Täytyy vain toivoa, että jos myynti tapahtuu ei EMI:n ottamia askelia peruta/jarruteta.

Anssi Ruokonen kirjoitti...

Onnistuin sitten mokaaman ekan linkin....oikeahan on tietysti: NY Times