perjantai 4. toukokuuta 2007

Digitaalisen musiikin myynti ohittaa CD:t vuonna 2011

Näin ainakin ennustaa Berg Insight -niminen tutkimusyhtiö. Silicon Republicin koko uutinen aiheesta tässä.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihan uskottavaa, kun miettii esimerkiksi laitekannan muutosta ja laajakaistojen yleistymistä/nopeutumista. En olisi yllättynyt, vaikka virstanpylväs ohitettaisiin jo 2009-2010.

Kimmo kirjoitti...

Digimyynti kehittyy hyvin, ja EMI:n päätös hylätä DRM varmasti nopeuttaa prosessia.

Sampo kirjoitti...

Digitaalisen musiikin kulutushan on varmasti jo ohittanut CD-musiikin kulutuksen. Hyvä että rahavirrat tulevat perässä!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä tapahtuisi siis kolmen vuoden päästä… ihan mahdollista, sanoisin, mutta toisaalta kun ajattelee, miten nopeasti digimarkkinat ovat kehittyneet vuoden-kahden sisällä, saattaa digimyynti ohittaa CD:t nopeamminkin. Ainakin jos näkemyseroihin DRM:stä saadaan jonkinlainen yhtenäinen ratkaisu ja erilaiset keinotekoiset rajoitteet digimusiikkikauppojen myyntialueiden väliltä puretaan.

Jani Jalonen kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Minusta arvio vaikuttaa sangen realistiselta. Latausmäärät ylittävät varmasti jo nyt ostettujen fyysisten tuotteiden määrät, mutta myynnin arvo on vielä alle neljännes tallennemarkkinoista.

Todella paljon tallenmyyntiä tapahtuu esim jouluna, kun moni harvoin musikkia ostava ostaa levyjä. Nämä kuluttajat eivät varmasti ole vielä digitaalisen musiikin kuluttajia pitkään aikaan.

Digimyynti on enemmän kappalekohtaista myyntiä, mikä asettaa meille toki haasteita, mutta on myös hyvä tapa tutustua artistiin ennen laajempien ostopäätösten tekemistä. Sinkuissa olemme jo fyysisestä julkaisusta ajat sitten luopuneet; koskahan alkaa olla konkretiaa, että CD:tä ei enää tuoda markkinoille, ennenkuin myyntitaso on jo tiettyjen odotusten mukainen.

Elements Music kirjoitti...

Harmillista sinänsä, koska levyt ovat niin hiton siistejä. Siis parhaimmillaan. Kansitaide ei digilevyissä vielä oo niin kivaa hypisteltävää. Hyvin tehdyt nettisivutkaan eivät tarjoa sitä mahdollisuutta.

Jotkut meistä vain eivät halua päästää irti menneisyydestä, ainakaan kokonaan.

Toisaalta, lataaminen on myös nastaa hommaa. Voi surffailla ja löytää, ladata jonkkun biisin ja fiilistellä, surffata vähän lisää ja ehkä ladata koko albumin. Pitää vaan varoa, ettei mene vapaa-aika kokonaan päätettä tuijottaessa.