tiistai 3. huhtikuuta 2007

EMI aloittaa kopiosuojaamattoman digimyynnin

Ensin pahoittelut siitä, että blogi on ollut bloggaamatta liian kauan. Selityksiä: ensin tosi kova a-virus ja aivan poissa pelistä, sitten kone huollossa kolme viikkoa ja duunipäivän tiimellyksessä on vaikea löytää aikaa jne jne.

Tämän päivän Hesari uutisoi, että EMI aloittaa ensimmäisenä isoista levy-yhtiöistä kopiosuojaamattoman digitaalisen myynnin. Tämä ennakoi varmasti laajempaakin kehitystä ja kieltämättä paine tähän suuntaan on kova. Yleisesti on kyllä tunnustettu se, että suojukset eivät tee muuta kuin heikennä ostokokemusta ja aiheuta ongelmia jatkossa.

Samalla haluan kuitenkin esittää oman vaatimattoman mielipiteeni siitä, että laitevalmistajien puolella on iät ja ajat kehitetty erilaisia formaatteja, pidetty niistä kiinni ja koitettu saada se oman formaatti standardiksi. Olisi yleisen edun kannalta toivottavaa, että formaattien harmonisointiin pyrittäisiin laajemminkin. Tämä saattaa tosin olla olla liian iso unelma, mutta kuitenkin. Se on yksinkertaisesti turhauttavaa, että siällön täytyy olla aina vapaasti levitetävissä ja kaikilla muilla sisällön lähellä olevilla tahoilla on oikeus määritellä ehtoja.

Kaikesta huolimatta kopiosuojauksen poistuminen on minusta hyvä asia. Levyissä kopiosuojaus oli pelkkä farssi. Musiikin myynnissä on vihdoin aika keskittyä palvelun ja ostokokemuksen parantamiseen. Sitä kautta on tehtävissä myös hyvää liiketoimintaa.

Ei kommentteja: