torstai 28. kesäkuuta 2007

Warnerissa rajuja muutoksia

Warner Music Finland sulautetaan osaksi pohjoismaista Warner Music Nordic -organisaatiota. Samalla muun muassa Warnerin Suomen toimitusjohtaja joutuu lähtemään. Uskon, että tämä ei jää ainoaksi henkilövahvuuksien supistamiseksi. Tällä sulautumisella ei tarvitse tietenkään olla mitään sen dramaattisempaa vaikutusta esim kotimaiseen tuotantoon, mutta kun olen itse ollut töissä näissä isojen levy-yhtiöiden nordic-organisaatoissa, niin ei minulla niistä kovinkaan ylistävää kerrottavaa ole. En usko, että se tulee tehostamaan yritystä yhtään, päinvastoin. Se on vain yksi nopeasti tehokas toimenpide leikata kustannuksia.

Toivottavasti Warner saa jatkossakin panostaa kotimaiseen tuotantoon kunnolla; aika näyttää. He ovat olleet kuitenkin hyvin vahvoja kotimaisessa. Näiden kululeikkausten valossa voi olla, että sekään puoli ei ole enää niin yksinkertaista.

Edelleen jatkan spekulaatiotani siitä, että tämä sulautuminen on vain yksi askel tiellä kohti jonkinlaista major-fuusiota. Uutinen aiheesta täällä.

Ei kommentteja: